Friday, August 1, 2008

فلفل و گوجه فرنگي به درمان سرطان پروستات كمك مي‌كنند

فلفل و گوجه فرنگي به درمان سرطان پروستات كمك مي‌كنند
فارس: محققان مي‌گويند عناصري در فلفل و گوجه فرنگي وجود دارد كه به مقابله و درمان سرطان پروستات كمك مي‌كنند. به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از نشريه آمريكايي تحقيقات سرطان، پژوهشگران اين تحقيق اعلام كرده‌اند كه فلفل تند مي‌تواند مانع از رشد سلول‌هاي سرطاني در مبتلايان به سرطان پروستات و عاملي در درمان اين بيماري باشد. اعضاي گروه تحقيقاتي در مركز پزشكي سيدار سينا در لس آنجلس، آمريكا، اعلام كرده‌اند كه آزمايش‌هاي انجام شده روي موش‌هاي آزمايشگاهي و همچنين سلول‌هاي پروستات مبتلايان به سرطان پروستات نشان مي‌دهد كه ماده شيميايي كاپسايين، عامل تندي ميوه فلفل، به نابودي سلول‌هاي سرطاني منجر مي‌شود. پژوهشگران پس از مشاهده تاثير كاپسايين بر موش‌هاي آزمايشگاهي، با قرار دادن سلول‌هاي گرفته شده از مردان مبتلا به سرطان پروستات در مجاورت اين ماده دريافتند كه بخشي از اين سلول‌ها از ميان رفتند. در گزارش محققان مركز سيدار سينا، آمده است كه ماده كاپسايين فرآيندي را در موش‌هاي مبتلا به سرطان به جريان انداخت كه در نتيجه آن، سلول‌هاي سرطاني به شكلي قابل توجه نابود شدند. به گفته آنان، بررسي‌هاي آزمايشگاهي نشان داد كه اندازه غده سرطاني در موش‌هايي كه تحت درمان با اين ماده قرار گرفته بودند به يك پنجم غده موش‌هايي كاهش يافت كه از اين ماده محروم مانده بودند. برخي از محققان اظهار نظر كرده اند كه ممكن است كاپسايين فرآيندي را به جريان مي‌اندازد كه با آزاد كردن نوعي پروتئين، باعث مي‌شود سلول‌هاي سرطاني در پروستات در واقع دست به خودكشي بزنند. در همين حال محققان مي‌گويند عناصري در گوجه فرنگي وجود دارد كه به مقابله با سرطان پروستات كمك مي‌كنند. تاكنون تصور مي‌شد كه تنها يكي از اين عناصر شيميايي به نام ليكوپين (lycopene)، داراي خواص ضدسرطاني است. اما محققان دانشگاه‌هاي ايالتي ايلينويز و اوهايو پي برده‌اند كه عناصر شيميايي ديگري در گوجه فرنگي وجود دارد كه بر تاثير ليكوپين مي‌افزايد. به گزارش پايگاه اينترنتي بي بي سي اين مطالعه كه نتايج آن در نشريه موسسه ملي سرطان آمريكا چاپ شده، نتيجه گيري كرده است كه قرص هاي مكمل ليكوپين تاثير محدودي در مبارزه با سرطان دارند. پروفسور جان اردمن، محقق اصلي مطالعه، گفت: “در گذشته معلوم نبود كه آيا ليكوپين به تنهايي نقش محافظتي دارد يا خير. اما مطالعه ما اكنون نشان مي‌دهد كه ليكوپين تنها يكي از عوامل دخيل در كاهش خطر سرطان پروستات است.” وي افزود: “اين مطالعه همچنين حاكيست كه مصرف قرص هاي مكمل ليكوپين به اندازه مصرف گوجه فرنگي موثر نيست. به اعتقاد ما مردم بايد محصولات گوجه فرنگي را در انواع غذاها و سالاد مصرف كنند.” ليكوپين، ماده‌اي است كه گوجه فرنگي را قرمز مي‌كند، و براي از بين بردن ذرات معروف به راديكال‌هاي آزاد كه مي‌تواند به بافت‌هاي بدن آسيب برساند، موثر است. سرطان پروستات از جمله بيماري‌هاي خطرناكي است كه مردان را مبتلا مي‌كند و گاه حتي پس از جراحي، دوباره در بيمار ظاهر مي‌شود. ممكن است كشف تازه بتواند از بروز مجدد بيماري در مبتلايان پس از جراحي جلوگيري كند يا حتي مانع از ابتلا به اين بيماري شود.
کد خبر: 3040 تاريخ خبر: دوازدهم مرداد ۱۳۸۷ برابر با دوم اوت ۲۰۰۸

فلفل و گوجه فرنگي به درمان سرطان پروستات كمك مي

No comments: